GOD JUL och ett riktigt Gott Nytt År!

Nu har julen anlänt och gått igen! Måste säga att det var en bra jul! Trodde att det skulle vara jobbigare än vad var. Inte jobbigt alls faktiskt för jag får uppleva något nytt nu. Och Även om jag inte firar jul med min familj så har jag ju alltid nästa år då jag kan göra det! Så bestämde mig för att njuta av andras traditioner istället!

På fredagen kom Jeffs släkt och vi åt julmat med dem, mycket trevligt! Annars gjorde vi inget speciellt.

Självaste julafton är ju ingen big deal här. Så blev ju inte att vakna upp med pirr i magen den här dagen! Jag vaknar egentligen inte upp med pirr i magen längre, men ändå! Men jag bestämde mig för att göra den lite svenskjulig trots allt! Så började dagen med att göra tomtegröt som faktiskt blev god! Så njöt till den medan jag andades in julkänslan som började komma mer och mer! Samtidgt hände dansk jul i köket! Inte mindre än 5 ankor tillagades! Min värdfamiljs andra utbytesstudent var här för att fira jul med oss och tydligen är det deras julmat så han tillagade det som förberedelser inför juldagen! Efter det var det dags för svenska köttbullar! Med hjälp från Tucker, min värdbror, gjordes det köttbullar på nästan 2.5 kg och det tog ett tag kan jag lova! Vi rullade och stekte och rullade och stekte. Men oj vad bra de blev! Har tyvärr ingen bild på själva akten, men här är köttbullar i alla fall!

På kvällen kom lite gäster över, en blanding av Loris och Jeffs släkt. Då serverades mina underbara köttisar! Och vilken succé de blev! Jag hade hoppats att det skulle bli några över som jag kunde äta någon annan dag, men icke. De var borta när kvällen var över! Visserligen åts några under tillagning av mig, Tucker, Jared och Peter. Men ändå!
Efter middagen åkte vi till kyrkan för jukaftonsmässa och det gick på bra. Gick fort och inga större konstigheter!

Sedan på söndagsmorgonen blev jag väckt vi 8-tiden och det var dags för julklappsöppning! Här är en bild på hur mycket julklappar som låg under vår gran! Måste ju dock tillägga att vi var 7 personer.

Det tog ett tag att öppna alla della paket! Det var ju inte så att man blev tilldelad sina och sedan sitta i lugn och ro och öppna dem. Nejnej, här var det ett paket i taget och alla var tvugna att kolla på när man öppnade det! Inte konstigt att det tog lång tid.. Men måste säga att jag är otroligt nöjd över mina julklappar! Känner mig bortskämd och att jag fick alldeles för mycket.. De frömsta grejerna var i alla fall en coat - mycket snygg måste tilläggas! - och så ska vi på en basket match 7de januari! På bilden kan man till och med see my Illinis foam finger som jag ska ha när jag hejar!
Sedan kom gästerna, Loris släkt, och det blev massvis med mat! Ojojoj! Men favorit måste jag säga var den danska julmaten, ankan var delicious med sina speciella potatisar och sås! Mumma på det! Åt otroligt mycket såklart!
Efter middagen var det dags för julklappsleken! Alla skulle ha köpt en present som började på första bokstaven i sitt namn. Gick väl sådär, men blev bra ändå! Jag är lyckligt ägare till 20 dollar i 1 dollars sedlar!
Sedan var det dags för ännu mer mat, aka efterrätt, innan gästerna begav sig hemåt! Pecan paj var min favorit, mycket gott!
Kvällen spenderades med värdfamiljen+Peter vid köksbordet spelandes phase 10. Ett kortspel som påminner om Uno fast egentligen inte är det minsta likt, haha. Det är ett kul spel även att det tar några timmar. Och när det äntligen var klart visade resutatet att svensken förlorade. Men jag hade kul ändå!
Sammanfattningsvis var det en mycket bra dag och jag är glad över att ha upplevt en riktigt amerikansk jul!

Imorgon bär det av till Minnesota! Där blir det billig shopping och IKEA! Är så otroligt pepp kan jag lova! Min absoluta största glädje skulle vara om de hade fil, men är otroligt tveksam till det. Vet i alla fall att de har andra svenska gottigheter som ska utforskas! Resan dit tar 8-9 timmar, och bilen vi åker i är inte den bekvämaste så vi får väl se hur det går.. Ska försöka sova mig igenom största delen.
Vi kommer hem på söndag vilket betyder att jag kommer spendera nyårs afton där. Och vi har inga speciella planer, så får väl se hur det blir! Ännu en ny upplevelse i mitt amerikanska liv!

Borde sova nu eftersom klovkan är ställd på 6, vilket är om exakt 6 timmar i denna minut. Men vill ju vara så trött som möjligt inför bilresan imorgon så ska försöka hålla mig vaken ett par timmar till i alla fall.

Hoppas ni där hemma hade en fantastisk jul och får en underbar nyårskväll. Är ju likte sjukt att ni kommer leva 7 timmar i 2012 medan jag fortfarande lever i året 2011! Hyfsat coolt tycker jag! I alla fall, hej då och ha det underbart!

Let it rain, let it pour

Hej allihopa! Var ett tag sedan vi sågs nu, men ni måste förstå att det är otroligt tråkitg att blogga och därför händer det inte så ofta.. Och nu är jag också lat så här kommer det senaste i bilder!
Har ju som alla andra också fått jullov, dock är vårt otroligt kort och ag börjar redan 3 januari igen.. Men ska försöka passa på att njuta av ledigheten.

Julfirandet börjar idag också och håller i sig till och med söndag då alla paket kommer öppnas och julen verkligen firas(de är lite efter här). Sedan nästa vecka bär det av till Minnesota, Mall of America(USAs största köpcentrum som har två karuseller i mitten) och IKEA!! Är otroligt taggad! Har hört att det finna mycket svenska grejer det som självklart ska inhandlar av mig!
Men här kommer som sagt lite bilder om vad som hänt i mitt amerikanska liv!


Pyntat huset mad x antal ljus! Man kan inte se så bra på denna bild men lite i alla fall. Så såhär ser nu vårt hus ut!


Basket matcher såklart! Min skola var grymma, sedan blev två utan top 5 skadade och nu har det börjat gå utför.. Men hoppas det blir bättre igen för otroligt nog så gillar jag att kolla på basket matcherna och uppskattar när de vinner!


Secret Santa sleepover med XC teamet! Mycket trevlig kväll som bestod av massor med mat, dans, skratt och julklappsöppning!


Firat Sierras(längst till höger) födelsedag! Blev en dag i Peoria. Mycket trevligt! Vi hittade också en lekpark och tyckte att det var dags att uppleva barndomen på nytt så här på hennes 18årsdag! Så vi tog sån där sprej och lekte krig. Barnsligt, men kul! Haha



I måndags innan vi hämtade upp Tucker på flygplatsen blev det Festival of Lights. Grymt coolt! Och jag undrar hur mycket det kostar att ha alla dessa ljus tända varje kväll i några veckor.. Men det var super! De hade så mycket. Från ljustomar till valar och batmobilen!


Jag och Lori har bakati mängder! Kan ju meddela att det inte är lite onyttiga saker i vårt hus! Allt från 4 olika sorters kakor, till choklad i mängder, plus kanelbullar och annat gott! Men är det jul så är det! Och jag är glad att jag får uppleva maerikansk julgodis! På bilder är i alla fall cookies med m&m i!


Gick och permanentade mig! Och det var annorlunda här kan jag lova! Men det blev faktiskt bra! Och det var mer än hälten så dyrt! Som vanligt är det alldeles för lockigt i början men det kommer bli bättre om ett par månader!


Hittade den här flaskan i en speciellt bukit! Tyckte det var lite kul att det finns svensk sprit, som jag dock aldrig har sett haha. Men den fanns i många olika smaker och kunde bara inte låta bli att ta ett kort!


Igår var vi i St Louis för att hämta upp Peter, deras tidigare utbytesstudent från Danmark, som ska fira jul med oss! Innan var jag för första gången upp i denna(se bild), The Gateway Arch! Inte den bästa bilden kanske men det är lite svårt att ta kort på något så stort och högt! Det var i alla fall otroligt coolt! Man åker upp i ett slags ägg och på toppen finns det massa fönster man kan kolla ut igenom, och så kunde man nästan se ända till jordens ände! Har bilder på utsikten men man ser inte riktigt hur högt upp det egentligen är så fick bli en på självaste archen istället!
Vi åt också på en otroligt god restaurang! The Old Spagetti Factory hette den! Och det finna så mycket bättre saker med Amerikanska restauranger. Till exempelt att det är gratis påfyllning! Men denna var ännu mer speciellt! Det var inte bara gratis påfyllning av läsk, utan också mjölk! Blev otroligt glad! Vad som också ingick i rätten var en sallad till förrätt(här äter inte flk sallad till maten, utan innan istället), hur mycket bröd man ville och till efterrätt glass! Allt det ingick i priset. Mycket uppskattat kan jag lova! Så åt det och en spagettirätt och det kostade typ 80 kronor! Inte pjåkigt enligt mig!

Vet inte om jag har berättat detta men har också beställt flygbiljetter till Hawaii!!! Är så otroligt pepp! Ska bli underbart att få åka till ett paradis! Cirka 95 dagar kvar nu! Och eftersom tiden går så fort här så är det ju praktiskt taget väldigt snart!

Som sagt börjar julfiradet idag. Ikväll kommer Jeffs släkt och det blir god julmat! Imorgon ska jag ge mig på att baka svenska köttbullar, vi får väl se hur det går, men jag tror på mig själv!

Igår skypade jag också med min familj och det var otroligt unerbart! Trodde det skulle bli jobbigt, men de var så positiva och glada så allt blev bara ännu bättre! Julen är ju den jobigaste tiden om utbytesstudent, men det blir lättare efter det här! Det var också min älskare fars födelsedag igår så kändes bra att få se honom när jag sa grattis! Jag är i alla fall så otroligt glad att jag har väldels bästa familj där hemma som stöttar mig!

Inegn snö har vi fått så blir icke en vit jul. Mycket tragiskt! Har mest regnat här de senaste dagarna.. Men jag har Lori har inte gett upp hoppet än! Vi har ju lite längre tid på oss än er!

Ska försöka ta mycket kort i jul! Men annars hörs vi nog inte förrän måndag eller så(om jag tar tag i mitt liv och bloggar vill säga). Men ska försöka! Måste ju berätta om hur det var att uppleva an amerikansk jul!

GOD JUL alla älskade männiksor där hemma och hoppas att ni har det underbart!

Happiness is being Swedish

Tänkte att det var dags för ett inlägg, var ju ändå ett tag sedan. Sitter just nu och kollar på basket vilket inte kräver allt för mycket koncentration. Annars har det inte hänt något speciellt idag, förutom attjag var i Springfiled och åt grymt god glass!

Idag är det då tredje advent, något de har här men inte firar speciellt. Men har en adventsapp på min mobil så har nu tre ljus tända som bakgrundsbild! Enbart 2 veckor till jul!

Det händer inte speciellt mycket nu för tiden, i skolan är allt som vanligt, denna veckan är den sista dock. Eller på onsdag har vi ugly christmas party in Yearbook, vilket också betyder mat! Så troligen imorgon blir det att baka pepparkakor på amerikanskt vis! Inte alls samma känska...
På tisdag är det basketmatch igen för the Blue Jays(aka min skola) vilket ska bli kul, också en på fredag! Annars är veckan ganska öppen. Kanske blir att jag permanentar hpret den här veckan, vem vet! Vi har pratat om att klippa det på torsdag och sedan göra permanenten på lördag, men vi får se hur det blir! Lovar att uppdatera er! Är dock lite nervös över hur det kommer bli här.. Men får väl leva lite on the edge och chansa!

Är också mitt uppe i julshoppingen! Är helt klar med familjen, men värdfamiljen är lite svårare! Han varsin liten till Lori, Jeff and Jared, men annars har jag ingen aning.. Får väl se till att komma på något bra!
En bil med denna registreringsskylten parkerade framför oss när jag och Lori var i stan. Kunde ju inte låta bli att ta en bild!



I fredgas då, dagen jag var en mycket god medmänniska! De har angel tree's here, vilket är som en gran med massor av ungar, barn vars föräldrar inte har råd att köpa julklappar till dem eller andra grejer. Så kan man välja en av dem och köpa det åt dem! Så i fredags åkte jag ich fyra andra tjejer till Springfield för att köpa julklappar åt en 11årig pojke! Det skulle vara nödvändigheter, så blev mest kläder. Vi fick ihop ganska mycket grejer till honom så hoppas att vi nu bidragit till att göra hans jul lite bättre!

Igår var det Secret Santa party med XC teamet! Då alla dragit ett namn och så skulle man köpa en julklapp till den personen. Jag fick Becky och köpte henne en bears t-shirt. Vilket ni inte har n aning om vad det är, men det är ett amerikanskt fotbollslag i Chicago som hon älskar så hon blev nöjd! Jag fick pyjamasbyxor och en ram med massor foton i, mestadels frpn XC säsongen som alla sedan signerade. Den var riktigt fin och ja blev väldigt glad! Resten av kvällen åt vi ganska mycket såklart.. Vi spelade Just Dance, otroligt kul! Snackade och kollade på Friends with Benefits. Rekommenderar starkt, en mycket rolig och bra film! Till frulle i morse blev det spelpinklyftor, american pancakes and sausage! Inte att leka med!

Det är också kallt här nu! Denna veckan tror jag det har varit kallare än hemma i Sverige, men veckan som börjar imorgon ska det bli hyfsat varmt vilket jag ser fram emot! Blir så omottiverad att springa när det är kallt ute.. Idag var det i alla fall riktigt skönt och tog av min mina fingervantar redan i början!

Snart är det läggdags och klockan står på 6.15 som vanligt!

RSS 2.0