Life is not a race

Nu kommer det jag vet ni har längtat efter! My trip to New Orleans! Ska försöka få med allt som hände och så, men man vet ju aldrig om mitt minne sviker eller inte! Och förvänta er inte för mycket för den var inte SÅ intressant! Inga galna college partyn eller liknande, för som utbytesstudent är det ju strikt förbjudet!

Det började med att vi gick upp tidigt onsdag morgon för att åka första halvan av resan. Det mindre roliga var dock att jag var tvungen att sova i soffan för precis innan jag skulle gå och lägga mig upptäckte jag att det var katt spya i min säng. Helt underbart! Sen bar det av, 6 timmar i en bil. Woho! Men det var inga problem! Sov mesta delen så tiden gick fort och det var skönt! Varje gång jag vaknade upp retade de mig dock, dels för att jag pratar i sömnen och dels för att jag sover så otroligt mycket.. Men jag klagar inte över det!
På vägen stannade vi på en cool restaurang! Det var god mat och så, men medan man åt gick de som jobbade runt och bjöd på andra smårätter! Innan vi fick maten åt jag min favorit; hot rolls! Mmm vad gott det var! Det är varmt typ bröd som man tar smör på och så smälter det och smakar helt underbart. Det roliga var också att det kastades över hela restaurangen. Men sträckte upp handen när killen ropade ut om någon ville ha så kastade han en till en även om man var på andra sidan rummet! Och självklart lyckades jag fånga alla mina!
Sen åkte vi vidare, stannade på någon outlet och jag köpte lite grejer innan vi körde mot slutdestinationen som var ett hotell i Mississippi. I hotellet fanns ett Casino som Lori spelade på, gick dock inget vidare..
Under dagen lyckades jag också samla på mig några nya delstater så som Missouri, Arkansas, Tennessee och självklart Mississippi! Om man räknar med Lousiana som New Orleans ligger i har jag nu vart i 9 delstater!

Sen var det andra dagen och vårt mål; Tulane University New Orleans! Bilen gick 6 am och den resan var typ samma som den andra, sov för det mesta så inga problem!
Första intrycket när vi klev ut ur bilen var värmen, it was like hitting a wall! Campuset är så otroligt vackert! Man gick längs huvudgatan och det var bara helt fantastiskt! Byggnaderna var så vackra och allt var bara så fint. Deras fittnes center! Jag ville bara träna och aldrig sluta! Det var typ lika stort som Holavedskolan! Flera våningar och olika rum beroende på vad man ville träna. Ett för tyngdlyfting och de hade alla maskiner man kan önska. Ett för cyklar och löparsaker... De hade flera squash rum, basketball field, utepool, innepool, soccer field och mer jag inte kunde se. Det var så underbart bara!
Sedan, i värmen, bar vi in alla Tuckers grejer till hans lägenhet. Inte det roligaste kan jag säga, eller det torraste.. Men han bor riktigt fint i en helt nybyggd building!
På kvällen gick vi ut och åt med Tuckers flickvän och hans rumskompis på någon cool restaurang och jag åt för första gången amerikanska pancakes! Inget att klaga på där!
Jag sov med Tuckers flickvän och hennes rumskompisar så jag fick iaf en säng! De var jättesnälla och pratade och skrattade mycket!

Föredrar också College-killar för de ser mycket bättre ut. Och alla var så trevliga och log och hälsade och så! Det var också kul för vart man än gick trodde folk att jag var college student och frågade vad jag tyckte om nya byggnaden, och massa annat! Efter ett tag struntade jag i att berätta att jag inte gick här för det var smidigast. Hihi.

Nu kommer vi till första heldagen i New Orleans! Jag, Lori, Jeff och Philipp åkte in till stan för att kolla på saker etc! Och jag är alldeles för lat för att beskriva alla intryck och nya saker så jag ska bara berätta om det viktigatse.
Detta var den varmaste dagen, 107 grader!! För er svenskar som inte är varan. 107-32= 75. 75/1.8= nästan 42!! Förstår ni hur varmt det är att gå i den värmen?! Men jag kanske inte borde klaga för enligt mina källor har ni det kallt och regnigt hemma. Mohaha.
Aja, vi började med French Market vilker verkligen kändes utomlands med alla b-grejer och prutabara priser! Köpte dock inget där.. Men var mycket kul att se alla grejer! Och ångrar lite att jag inte köpte att par brills..
Nästa destination var en julbutik! Och oj vilken julkänsla man fick i den stekhela sommaren! Hela butiken var julinredd och de hade alla julsaker man kan önska, helt otroligt! Började längta till julen.. Mindre än 4 månader kvar!
Sedan var det swamp tour! Vilket är att man åker på en båt, med en guide på en "sjö" i ett träskliknande ställe. Kanske inte låter så kul, men det roliga var att vattnet var fyllt av alligatorer som tydligen älskar marshmallows. Varje gång vi såg en slängde guiden i några så att de skulle stanna och vi kunde ta kort. Så nu har jag både sett och ätit alligator! Känner mig hyffsat cool!



Efter det gick vi till någon stor gammal kyrka och sedan vidare till Bourbon Street. Tydligen feststället utan klass och det märktes! Barerna var redan öppna och det luktade som en blandning av alkohol, spya och urin. Mycket trevligt!
Efter det bar det av till River Walk där det var shopping. Men köpte inget för är ekonomisk!
På kvällen åkte jag och 12 andra personer, de okända är mest Tuckers college vänner, till en restaurang för att äta mycket god mat och vara allmänt sociala! Alltid lika fint med nytt folk! Läggdags nästa!

Nu är det lördag, vilket betyder sista dagen innan hemfärd! Började med att jag och Philipp tog en promenad till Lori och Jeffs hotell klockan 8 på morgonen och redan då var det alldeles för varmt ute.. Därifrån åkte vi Street Car, vilket är spårvagn, in till staden. Denna dag blev det häst och vagn-tur med guide! Det var intressant och guiden var en otroligt skön person vilket gjorde allt bättre.
Sen var det en mall och äntligen köpte jag något! Tre t-shirts för under 100 kronor, ganska nöjd över min insatts! Senare köpte jag en Tulane-hoodie som var lite dyrare men inte som i Sverige! Älskar att alla kläder och liknande är så otroligt mycket billigare!
Denna kväll blev det bara "Illinoiarna" och Tuckers flickvän på middagen, lite som ett adjö innan de/vi måste säga hejdå till honom för de tre kommande månaderna. Som jag vet av erfarenhet alltid är jobbigt..
När vi kom tillbaka blev det film och sådant mys innan läggdags och ställa klockan på 6! Försökte dock vara uppe så länge som möjlgt för att öka mina chanser att sova mestadels dagen efter.

Nu är sista dagen och bilresa som gäller! Vi åkte 7 am och var framme 8 pm! Det inkluderar dock stanna för att tanka och äta så vi satt inte i en bil 13 timmar i rad.
Och självklart, ett geni som man är, funkade min plan utomordentligt! Sov nästan konstant de 6 första timmarna så de bara flög förbi.. De andra sex gick också förvånandsvärt bra, det var inte jobbigt alls! Sov från och till, annars kollade jag på landskapen som flashade förbi utanför föntret, åt eller var social!

Och det är nog min resa otroligt sammanfattat! Orkar inte beskriva allt vi gjorde som sagt, heller inte alla känslor och intryck. Dels för att jag vill hålla vissa för mig själv, och dels för att jag är alldeles för lat.

Jag vet att detta är ännu ett otroligt långt inlägg, men jag hoppas att det duger. För borde egentligen plugga till ett test som jag har och jag kan ingenting för jag fattar inte orden. J'vla psychology och alla dess termer.. Men vi får se hur det går! American history blir nog a piece of cake!

Så vad som har hänt denna vecka är nog inget speciellt.. Gått i skolan såklart, sen har jag tränat och umgåtts med vänner! Idag var dock träningen inställd på grund av värmen vilket var mycket underbart! Hade nog dött annars, det var över 100 grader, och matten får ni göra själva denna gången!

Imorgon ska jag på min första american football game!! I'm so excited! Uppleva äkta school spitit och bara skrika galet! För känner verkligen att det skulle vara skönt! Morgondagen är faktiskt fullspäckad. Efter skolan är det som vanligt träning, sen bär det av till Mackenzie för Pasta Party! Det är något vi har i cross countryn innan ett meet! För på lördag har jag mitt första!!! Kommer vara så otroligt nervös innan.. Plus att det ska vara galet varmt.. Men det ska också vara en av de lättaste banorna utan mycket backar vilket känns bra att börja med! Direkt efter pasta partyt åker vi till fotbollen.
Helgen ska också tillbringas i en husvagn på en camping! Det är troligen väldigt nära eftersom vi åker dit efter matchen, sover där, åker till meetet på lördag, sen tillbaka och stanna tills måndag! För jag är ledig då på grund av att det är Labor Day, wohoo! Det ska bli kul att uppleva det för de har en big ass husvagn! Och alltid kul att hitta på något.

Måste också tillägga att jag tyvärr inte kan ha lika mycket kontakt med mina vänner. Det är inte så att jag får hemlängtan. Men jag måste anpassa mig till det amerikanska livet och allt som hör till. Då finns det inte tid med att jag snackar med er där hemma lika mycket för då kommer jag fortfarande vara kvar i svenska livet. Och det är inte därför jag är här. Så bli inte förvånande eller ledsna om det dröjer ett tag innan jag svarar, det är därför och jag vet att ni förstår. Och jag vet att även om vi inte har så mycket kontakt under året är ni kvar när jag kommer hem! För jag älskar er och ni mig såklart. Hihi. Men det betyder ju inte aldrig. Bara inte lika ofta som nu.
Gäller dock inte mina föräldrar, vi har lagom med kontakt tycker jag och ska försöka hitta en tid då vi kan skypa!

Det var nog allt för denna gången. Ska försöka skriva oftare så att ni orkar läsa hela inäggen, jag lovar! Men nu ska jag sova, eller plugga lite innan, för måste ju vara pigg tills imorgon när allt spännande och roligt händer!

Godnatt alla underbara personer!


Avslutar med en bild också för att göra det lite roligare! Ni kan ju gissa varför det hänger massor med halsband i ett träd sådär och gör ingenting

Kommentarer
Postat av: Jenny

Du verkar ju ha det helt underbart! Lycka till i skolan och allt annat :D



Tycker du är fett duktig med bloggen, jag älskar dina långa inlägg :3

2011-09-02 @ 08:40:29
Postat av: Julia

Låter som du har det underbart där borta! Lycka till med allt som kommer snygging :)

2011-09-02 @ 13:46:39
Postat av: Rebecca

ger upp med alla mina frågor, inser att jag har för många! :O och jag vet att vi alltid har varann när du kommer hem :) jag tycker att du ska skippa det svenska livet nu när du är i usa. roligt inlägg var det i alla fall. pusspusspusspusspusspusspuss

2011-09-02 @ 16:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0