No big deal


Musical practice, foods class, grades and breakfast!


Busy busy busy

Ber om ursäkt för att jag inte uppdaterat på ett tag. Var alldeles för lat under helgen och denna vecka ar kg verkligen fullt upp! Ska försöka lägga upp lite bilder så långe i alla fall, så att ni klarar er!

Blir nog ett videoinlägg på fredag eller så. Kommer komma hem omkring 9.30 varje dg den här veckan. Och då måste jag kanske göra lite läxor, ta en dusch och sedan blir det sängen! Så lite för upptagen för att prioritera bloggen! Men lovar att skriva i helgen någon gång!

Asyls for so long


United we stand, divided we fall

Och så var det söndag igen! Oj vad fort denna helg har gått, likaså gjorde veckan. Precis som alltid här borta.
Dagen kommer spenderas med att plugga lite, chilla och jaa ta det allmänt lugnt!

I veckan har det inte hänt så mycket speciellt. Har haft musikal, friidrotten har börjat och en inomhusfotbolls match! Hör och häpna gott folk men vi vann för första gången! Det andra lget var dock myket bättre, men sög på att göra mål eller något. De var i alla fall riktigt katiga innan matchen och säkra på att de skulle vinna. Men icke! 4-3 till oss vart det och 3 av den av er favorit ginger! Ett var på frislag, och en av killarna i muren tyckte han var jätterolig och stod och viftade med rumpan och tänkte att det kvittar ju för hon är ju tjej och kan ju ändå inte göra mål. Men där visa jag hur fel han hade och satte den iskallt i högra hörnet! Var i alla fall riktigt kul att vinna för en gång skull!

Har haft en mycket bra helg också måste jag säga! Och här kommer några bilder från den!

Fredag: Hade Harry Potter/taco kväll med Gina! Vi har inte haft tacos, som vi har hmma i Skandinavien sedan vi kom hit så vi ansåg att det var dags. Och OJ vad gott det var! Vi passade också på att kolla på Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 and 2!




Kan ju säga att vi njöt som bara den av den underbara måltiden! Och var sedan otroligt mätta när vi parkerade oss i soffan för resten av kvällen framför ett par underbara rullar!

Lördagen spenderades med ett gäng kompisar. Vi åkte till the Mall in Springfield där vi vamdrade runt och försökte hitta nya kläder till Aaron. Det var otroligt kallt men blev ändå en slags promenad/springa och gömma sig när bilar kommer, när vi kom hem! Vi klädde på oss alla mössor och halsdukar vi kunde hitta hos Aaron och resultaten blev underbart!
Eftersom man är utbytessttudent bar det av hemmåt omkring 12.  Hade ett intressant samtal med min värdbror, han bor här nu för mina värdföräldrar är på cruise som de vann, om tatueringar, droger, alkohol, rökning och liknande. Sedan blev det sängen för var mycket trött!





Vaknade upp imorse av att någon okänd ringde, trodde det var jättetidigt men visade sig att det var 11, så blev att gå upp. Klockan är nu lite feter 14 och än har jag inte gjort något nyttigt..  Men so sagt så blir det väl att ta tag i pluggandet snart!

Hoppas ni får en underbart vecka där borta på andra sidan Atlanten så hörs vi nog snart igen! Min vecka kommer bestå av inomhusfotboll, musikal och allt annat möjligt! Adios!

This is what Americans call snowday!


Americans..

Sitting in class and watching the news(everyone does that fourth hour every day) and they talk about Alaska.

Aaron(American); where is Alaska? Like I don't even know where it is..
Me and Gina(swede and norwiegan) has to explain where it is..

Vi har inte geografi på min skola här och detta är ett av många bevis på att det kanske borde ändras. Vissa amerikanare är så otroligt dåliga på det, några frågar till och med om Sverige är en stat..
Själv har man pluggat varje världsdels länder och dess huvudstäder mer än en gång.
Men det positiva är ju att det ger mig och Gina något att skratta åt hihi.

Nu börjar vintern dra igång här, det snöade under natten och gör det fortfarande. Nu pratas det om att vi kanske får sluta skolan tidigare eller att den blir helt inställd imorgon. Haha säger jag! Hemma hade det bara vart att klä på sig mer kläder och börja arbeta sig till skolan no matter how much snow it was! Men jag klagar inte, längre helg är ju aldrig fel!
Vi får dock se hur det blir, håll tummarna för mig!

Hade ännu en inomhus fotbolllsmatch igår. Vi spelade bättre och förlorade inte med lika mycket! Vilken framgång haha. Men riktigt kul var det i alla fall.

Adios for so long Sweden! Saknar er!


Missing someone isn't about how long it has been since you've seen them or the amount of time since you've talked. It's about that very moment when you find yourself doing something and wishes they were right there by your side

Det är nu kväll och ännu en dag är snart över. Tänkte skriva lite kort om vad som händer i mitt liv just nu.
Har ju gått i skolan i en vecka nu och trivs med mina klasser!

Här kommer mitt schema;
- English
- Study hall
- World History
- Foods
- Psychology
- American History
- Fitness PE.

Så ser varje skoldag ut för mig resten av terminen. 47 minuter varje lektion, 4 minuter emellan och cirka 35 minuter lunch. Här är det inget skämt icke, alla har samma scehma, dock olika klasser och varje dg ser exakt likadan ut som den andra. Nu i början är jag nöjd med mina lektioner men kommer nog bli trött på dem efter ett tag.. Blir bra dock! Det är fortfarande chill och jag uppskattar livet med lite skolarbete!

Specielt nu när livet börjar bli ganska busy här. Har soccer, dock troligen bara match en gång i veckan, förutom denna. Imorgon börjar rehearsal för musikalen som kommer äga rum 6-9 mestadels av skolkvällarna. Plus att nästa vecka börjar förträning inför Track and Field. Vet inte riktigt hur allt ska gå ihop, men vi får väl se hur det bli. Prioriterar nog soccer just ni för det är roligast! Vet dock inte om jag vill gå på förträningen till Track, för det kostar 25 dollar extra, och eftersom jag inte vet hur ofta jag kommer kunna gå vet jag inte om det är värt pengarna.. Men vi får se hur det blir, det löser sig nog!

Soccer är slut i slutet av februari, musikalen i mitten av mars och Track när skolan slutar. Så det är inte jättel'nge jag behöver balansera dem alla tre, och eftersom soccer också är över tidigast och Track håller på så länge känner jag att jag hellre gör det.

Så imorgon är en av de busy days. Skola till 3.20, skynda till indoor soccer game at 4. Sedan äta något och efter det musical rehearsal 6-9. Efter det blir det väl hem och sova. Men det ska bli kul, dagen kommer spenderas med roligt folk vilket aldrig är fel!

Det var väl vad som hänt sedan vi sist talades vid. Känner att jag börjar bli bättre på att skriva oftare, ganska stolt faktiskt!
Adios Sweden, jag saknar er! Men nu ska jag fortsätta att njuta av mitt amerikanska liv!

Här kommer också en bild jag tog på min promenad idag. Vädret är väldigt uppskattat just nu, det är hyfsat varm, hade ingen jacka till skolan idag, och klarblå himmel! Det är så fridfullt att kolla upp mot himlen och se alla flugplan, undrar alltid vart de är på väg, vilka som sitter där och deras historia. Man vet ju aldrig liksom! Dock ska det fina vädret ändras mot slutet av veckan och bli kallt..



Fighting Illini

Idag är det exakt 5 månader kvar tills jag åker hem. I onsdags hade jag vart här hälften av tiden, så nu är det alltså mindre än hälften kvar! Känns ganska overkligt och sjukt. Om 5 månader och tre timmar landar jag på Arlanda i Sverige. Lite overkligt att varje dag som går nu blir det mindre än tiden jag varit här. Och den här tiden har ju gått så fort. Det är också 80 dagar tills jag åker till Hawaii och på tisdag är det 100 dagar tills familjen kommer hit. Mycket att se fram emot den här våren. Självklart graduation också! Ska bli så coolt arr vara med om en äkta high school graduation!
Är också med i musikalen nu! Ser fram emot det för alla säga att de har så kul tillsammans, vi får väl se. Kommer dock inte säga något som tur är!
Det har också varit varmt här! Torsdag-fredag var inte att leka med, för att vara januari vill säga. Kändes verkligen som att det var vår, men antar att det bara är en luring och att det snart blir isande kallt här..

I det vädret hade jag soccer practice i fredags! Helt okej!

På tal om, så här såg vi ut inför första matchen. Väldigt seriöst, jag vet.


Idag fick jag min sista julklapp! Kolla på en Illini game, basket. Det är ett college lag här i Illinois som är väldigt duktiga och min värdfamilj är stora fans!
Det var riktigt kul! Ett stort plus var ju också att det var en riktigt spänannde match! Med 3 minuter kvar stod det 48-48. Men sedan vann vi med 50 någonting! Riktigt kul var det! Publiken blev helt galen. Vi buade när det var deras boll och hejade på när den var vår! Och självklart skrev jag och viftade med mitt foam finger!
Det var en riktgit rolig upplevelse, och amerikanare gillar verkligen basket!
Tog inte många bilder, men ni hittar några på facebook. På det orangea publikhavet etc! Arenan var också riktigt snygg så slänger in en bild på den här!

Hade sammanfattningsvis en riktigt bra dag, det är ju nästan ett måste att se en professionell basketmatch när man bor i USA!

Imorgon blir det vila och plugg, dock inte speciellt mycket. Vi har soccer practice också, men som alltid är det ju problem med att ta sig någonstans när man bor på landet och inte kan köra bil.. Så blir nog att ta en springtur hemma istället och låta resten av laget träna för sig själva! Jag är ju faktiskt ne va de fp som varot på alla träningar hittills. Ser frame mot matcherna vi har måndag och onsdag nästa vecka!

Nu ska jag nog gå och lägga mig snart, för är hungrig och vill vakna upp så jag kan äta frulle! God natt!

C'mon everybody take a real deep breath

Sitter här i soffan och kollar på basket. Har haft första dagen i skolan idag och det är väl okej. Kommer sakna att sova länge på mornarna men det blir nog bra. Ny termin betyder nya ämnen! Slipper yearbook, thank god! Och kommer ta foods! Så nu ska nellan bli en hejare på matlagning! Vänta ni bara!

Hade vår första indoor soccer game igår och det är väl inte så mycket att tala om.. Haha. Men vi kommer nog bli bättre! Det var riktigt kul i alla fall och nästa vecka bjuder på 2 matcher vilket jag se fram emot!

Hör och häpna också gott folk! Imorgon ska jag på audition för skolmusikalen! Har idag lärt mig världens lättaste dans som jag ska perform imorgon. Jag vill egentligen inte vara med och ha någon stor roll eller så, men alla säger att de har så kul allt runtomkring. Så planerar att få en liten roll där jag inte behöver säga något eller så! Tror faktiskt det kan bli riktigt roligt och måste ju ta alla chanser jag får för att uppleva något nytt. Så önska mig lycka till!

Nu ska jag återgå till att kolla på matchen och på lördag är det jag som är på plats. Taggad!
God natt Sverige.


5 down 5 to go

Kan inte fatta att det redan har gått 5 månader! Idag har jag varit här i 5 månader! Av 10! Dock är jag här lite längre än 10 månader jag har inte varit här hälften förrän onsdag. Dock är ju det inte speciellt längt kvar. Känns ju helt sjukt att jag redan har varit här hälften av tiden! Det har gått så otroligt fort och jag tror att denna halvan kommer gå ännu fortare. Får se till att ta vara på tiden så mycket jag kan medan jag är här och njuta.
Något jag verkligen ska göra på Hawaii! Är sjukt taggad! Har redan köpt lite sommarkläder som jag ska bära med stolthet! Det är ungefär 85 dagar kvar! Kanske låter mycket med är så otroligt pepp!

På tal om kläder så är jag ju nyss hemkommen från Mall of America, USAs största köpcentrum med en amusement park in the middle! Helt galet!

Här kan ni se en del av den och kanske få en uppfattning om hur stor den var.

Hann dock inte åka några karuseller, vi skulle vart där hela lördagen också. Men min värdmamma blev sjuk och det skulle börja snöa(amerikanare har inte dubbdäck) så det bar hem istället på lördagsmorgonen. Lite tråkigt att jag inte fick uppleva hela köpcentrumet, men det är ju mer värt än att köra på isiga vägar och kanske råka ut för en olycka eller liknande.
Vi var i alla fall där på fredagen så hann köpa lite! Köpte faktiskt ganska mycket under resan, men inte för mycket! Men man får ju passa på när man är på sånna här ställen!

Och vad som också gjorde resan var att jag fick besöka IKEA!!! Det var helt fantastiskt, det såg precis ut som IKEA hemma i Sverige och alla grejer hade till och med svenska namn! De hade också en resaturang som vanliga och där åt jag svenska köttbullar, gräddsås, potatismos och lingonsylt! Mycket underbart kan jag lova.

Men bäst var nog the Swedish Food-Market! Köpte svenska frysta köttbullar och gräddsås så att jag nu kan laga det här hemma och det kommer kännas som hemma. Fast på Bäckagatan då! Är otroligt taggad och blir nog premiär imorgon!

Annars händer inte så mycket, jag har börjat på indoor soccer och har första matchen imorgon! Det ska bli riktigt kul. Har saknar att spela en lagsport istället för individuellt. Det är inte ngot seriöst utan bara några som gjort ett lag tillsammans, tjejer och killar, och så spelar vi lite då och så. Men ska bli skönt att sporta igen!

Nu är det dags att sova. Hoppas ni har det underbart! Godnatt

RSS 2.0