Baby, I'm a firework

Okej, äntligen ska jag berätta om min helg! Men är ganska lat - som vanligt - så blir nog mest bilder inte och så mycket skrivande.

Började med senior breakfast, vi kom dit typ 7.15 och det serverades morgonpizza och donuts (självklart, det här är ju Amerika). Men pizzan var god i alla fall! Så där umgicks vi alla tillsammans innan skolan började och det var mycket trevligt, fixade också det sista innan flickerball. Dagens stora happening!När skolan väl började hade vi korta lektioner och bara 1-3rd+5th hour, för vid 10.30 var det dags för flickerball! Det måste vara en av de roligaste grejerna jag någonson gjort och det är vid sånna här händelser man inser varför man gjorde denna resa, the school spitit är helt otrolig och alldeles underbar! Vi spelade seniors+sophmors mot juniors+freshman och rivaliteten var på topp. Innan matchen stod alla och skrek i var sin ände av gympasalen och försökte överrösta varandra, vi skrev SENIORS SOPHMORS och de andra sitt såklart. Sedan presenterade de vilka som skulle starta på planen och efter det sprang vi ut och på vägen stod massa folk och så klappade man deras händer när man sprang förbi om ni förstår. Och alla hejade på! Grym som man är fick man jubörja från start, gjorde också matchens första poäng och det gick faktiskt hyfsat bra för mig! Själva "sporten" var faktiskt också kul, även att jag inte gillar basket! Men det kanske berodde på alla som stod vid sidlinjen och hejade på och skrek! Plus att det var ganska tufft på planen. Jag blev nästan utvisad (eller vad man blir i denna stort), fick också en armbåge i bröstet.. Någon annan fick närblod och lite sådana saker. Men det gör det bara ännu roligare!! Och VI VANN!! Utklassning nästan, och alla bara sprang in på planen och hoppade och skrek, helt fantastiskt! Det är ganska svårt att beskriva hur denna upplevelsen var, för det var en underbart känsla men när jag skriver om det låter det ganska lame. Men aja.. Seniors lyckades också vinna hela spirit week vilket nästan aldrig händer! Önskar att flickerball var en riktig sport och att jag kunde spela det till en sådan publik varje vecka..
Här är vårt lag! Vi var indianer och de andra cowboys!På kvällen var det först pasta party hos mig, och som vanligt god mat! Efter det bar det av till pep rallyt! Där vi fick reda på vilka som var homecoming king and queen+ se killar dansa med cheerleaders, mycket vacker syn vill jag lova! Otroligt tanglangfulla...

Lördag vilket betyder meet, den här gången i Springfield vilket är nära och bra så sovmorgon till 7! Det gick ganska bra för mig, fick en hyfsad tid och så.
Efter det bar det av hemåt för att duscha, packa och sedan åka i väg för att kolla på homcoming fotballgame, men de förlorade stort som vanligt..
Sedan till Sierra där vi fixade oss, håret(mitt ville dock inte sammarbeta det minsta) smink, känningar och allt. Efter det till Teagans grandparents för att ta kort hela gruppen! Det var kul och alla var så finklädda! Sen åkte vi till en japansk restaurang där vi åt mat som de lagade framför en! Riktigt cool och otroligt god mat! Åt ännu en gång räkor.

Här är några av oss, vi var ungefär 15 i vår grupp.


From the left: Savanna, Sierra, jag, Annie och Gina

Efter det bar det av till själva homecoming. Och folk, vilken besvikelse! Den bestod av 3 timmars dansande till dålig musik.. Dj'n var riktigt dålig och alla klagade på hans låter men han brydde sig inte. Visst, det var vissa roliga stunder, som när vi hade vår senior songs, eller när vi stor i ring och folk var i mitten och gjorde grymma saker. Men annars, mestadels av tiden, var det mest långtråkigt..
Så när det var slut åkte vi till Sierra för sleepover! Det var jag, Gina, Kristin, Savanna, Aaron och Sierra såklart. Vi åt mat när vi kom dit, snackade och så. Men vi var ganska trötta så vi satta på en film som vi somnade till.

I söndags hände inget speciellt, jag var hemma och chillade mest. Somnade i soffan för var otroligt trött, och ja det var en vanlig söndag helt enkelt.

Denna vecka har det inte hänt något nytt. Vi har vanliga lektioner igen och ingen utklädnad.. Lite tråkigt men det går an!
Förutom idag! För jag har inte vart i skolan, hihi. Har ju yearbook som lektion och idag var vi ute för att sälja ads så att vi kan finansiera den! Vi var tvugna att klä upp oss och allt. Jag var lite nervös innan för jag hmnade med en tjej som jag typ aldrig pratat med innan, och jag visste att mycket av tden skulle spenderas i en bil. Men oroa dig inte Rille, ingen pinsam tystnad här! Upptäckte att hon också var en stor Harry Potter-nörd så vi hade ganska mycket att prata om! Lyssnade också hela tiden på Oliver and the Remebralls! Och min gissning är att bara Matilda och Agnes har en aning om vilka de är. Men rekommenderar starkt!

Okej, det blev visst inte så mycket bilder utan mest text ändå. Men om man ska beskriva vad som hänt så är det lätare med text. Även om de säger att en bild säger mer än 1000 ord... Kan inte stämma för ni kunde aldrig gissar hur flickerball matche vart om jag inte skrivit om det!

I helgen är det meet som vanligt, parta party såklart. Sen på lördag är det fördelsedagsfest och typ alla seniors kommer (tror jag redan skrivit detta men men) och jag tror det blir riktigt kul!

Det var nog allt för mig den här gången. Nästa inlägg blir nog en video eftersom folk verkar tycka om det! Förhoppninggsvis på söndag!
Försöker också lägga upp bilder på facebook men vårt internet är dåligt nu så det går inte.. Men någon gång kommer det nog upp fler hoppas jag!
Kan ju ockå tillägga att jag har det mcyket bra! Och jag hoppas att ni också har det där hemma, även om den rödhåriga ibland lite galna tjejen inte är där för att förgylla eran vardag!
(Har inte läst igenom det så ursäker skrivfel, men orkar inte just nu)
Puss

Give me some sugare baby

Okej, nu klarar jag mig inte mycket längre. Idag fick Gina sitt paket från norge som innehöll alldeles för mycket godsaker jag saknar! Som till exempel Kinder Maxi!! Amerikansk choklad är inte alls lika god, bara vanlig mjölkchoklad smakar äckligt.. Därför ber jag någon snäll själ att skicka mig något gott så jag kan överleva! Vem som helst som känner för det, eller inte vill att jag ska dö, kan ju skicka något!

Vågar inte riktigt skriva ut adressen så här öppet på facebook så om någon ängel som inte har den vill skicka något kan ni ju fråga mig, Klara, Rille eller mina päron!

Här är en lista på de saker jag saknar mest eller tycker amerikanerna här borde testa:
- Marabou mjölkchoklad!! Skulle också vara kul med marabou daim för tror inte de har daimchoklad här
- Kinder Maxi!!
- Knäckebröd, Wasa Rågi
- Svenska tuggummi
- Ahlgrens bilar
- Nappar och annat HariogodisDet är allt jag kan komma på nu, och självklart står Svenska choklad högst på listan, ni anar inte hur lyckligt lottade ni är, och ni tar det säkert för givet!

Sen skulle jag ju såklart bli ännu gladare, även än om jag fick choklad, om jag fick filmjölk. Men jag vet att det skulle surna på vägen och inte klara sig alls. Men det skulle vara så underbart om jag fick äta en tallrik med fil och flingor!! Ville bara tillägga det om någon hade en supersmart idé om hur det skulle fungera!

Jag ska förklara om dagen och flickerball, eller i alla fall försöka för det är nog ganska omöjligt att beskriva den känslan, senare när jag berättar om resten av helgen!

Nu är det pasta party att my place och det kommer typ 25 pers som ska äta så borde nog gå upp och hjälpa till med något! Vi hörs snart!

Spirit week!

Denna vecka är det spirit week! Vilket betyder att varje dag har ett tema som som ska klä sig efter. Den klass, grade, som har flest utklädda vinner! Detta är förberedelser inför homecoming som är på lördag och school spirit som man inte kan hitta i Sverige!

Måndag: Class color day!
Vilket betyder att vi Senior skulle klä oss i så mycket grönt som möjligt! Bilden är från Yearbook, också stället där flest foton är tagna eftersom man har kameran med sig.Tisdag: Hawaiian day!Onsdag: Decade day! Senior are the 80'sTorsdag: Disney day! Och vi försökte samla så många seniors som möjligt att göra de 101 Dalmatinerna, vi var ganska många tillslut! Vet inte om ni ser så bra men det är i alla fall en bild på vad jag tror är alla.Imorgon är det blue and white day för det är skolans färger. Alla seniors ska träffas innan skolan och äta frulle tillsammans vilket ska bli rikitigt kul! Sen går vi i skolan till 11.30 including flickerball! Ingen cross county heller! Så blir nog bara en kort springtur hemma istället innan det är pasta party at my place! Älskar verkligen pasta partyn för man kan äta så mycket god mat! Efter det är det peprally at the school eftersom det är homecoming game på lördag!

lördag är det meet i Springfiled, efter det hem för att duscha och packa. Sen blir det nog en stund på matchen innan det bär av till Sierra för att göra i ordning oss. Efter det fototagning, middag på något Japansk ställe och sedan homecoiming! Som tydligen ska vara ganska lame till skillnad från Prom, men ändå kul att uppleva. Efter det har vi inte så mycket planerat men det blir nog någon fest, alkoholfri såklart, och sedan sleep over hos Sierra med Gina, Kristin och Aaron!

Det är nog allt för mig just nu. Har förhoppningsvis tid på söndag att skriva om homecoming och morgondagen!

Jag saknar er och allt, även om jag har det mycket bra! Men hoppas Sverige överlever ytterligare 8 månader+ lite till utan mig så kan jag försöka överleva utan er!

Busig tjej

Sitter i skolan nu och har engelska, borde nog jobba men har inte allt jag behover sa jag skriver lite här istället. Har självklart inte de gyllene bokstäverva sa det blir svart for er att läsa men ni overlver nog!
Just nu är det spirit week for pa lordag är det homecoming! Varje dag har ett tema och vi klär ut oss, tävlar seniors mot juniors osv. An sa länge har vi vunnut alla dagar! Ska lägga upp bilder och skriva om varje dag forhoppnoingsvis idag! Har aldrig tid att sitta vid datorn, for när jag väl är hemma vill jag inte vara osocial mot värdfamiljen. Igar kom jag hem typ 22 efter att ha vart med nästa alla seniors for att forbereda infor utklädningen idag vilker var mycket kul! Men som sagt, mer kommer fohoppningsvis ikväll!

Helgen var ocksa mycket kul! Hade meet i lordags som gick okej, sen hittade jag skor till homecoming och sen at vi. Ni borde nog sitta nu, for vad jag ska beratta ar otroligt forvanande. Till lunch at jag pasta med korv och räkor!! Jag at faktiskt räkor och jag at varenda en och det smakade gott! Konsistensen är äcklig och smaken kom fran sasen och de smakade inte alls som räkor, men ända! Ar ganska stolt over mig själv faktiskt! 
Efter det akte vi hem och firade Tanner som fyllde 20, dock no big deal här.. Sen bar det av till Springfiled med Sierra, Gina och Aaron for spririt week shopping! Efter det hade vi sleep over at Sierra's där vi gjorde muffins och satt uppe mestadels av natten och pratade. 
I sondags hände inget speciellt, var hemma och latade mig mest. Eller pa kvällen hade vi flickerball practice eftersom matchen är imorgon, fredag! I'm very excited! 

Annars är livet som vanligt och vi har XC varje dag efter skolna, igar var det ungefär 26 grader och inga moln pa hilmen, inte favoritvädret att springa i.. Vad har ni for väder hemma i Sverige? Hihi
Vi äter pa subway väldigt ofta for det ar sa gott med pepperoni och kyckling, plus det enda som inte är super onyttigt. Det forstors lite da de har sa superdupergoda cookies! Med peanutbutter, choklad, M&M's och annats gott, billigt ocksa vilket gor det lite for svart att motsta! Kan inte forsta hur Sverige kan klara sig utan cookies, for det är ju sa gott och typ ingen äter det.. 
Nu kan jag inte tänka pa nagot roligt att berätta forutom spirit week saklart! MEn borde verkligen ha tid med det och lägga upp bilder idag for ska hem direkt efter practice! 
Och nu har jag inte mer tid for the five minute bell har ringt vilket betyder att jag borde packa ihop sa att min lärare inte märker att jag gor detta istället. Hihi Ursäktar ocksa om det ar nagra skrivfel for har inte tid att lasa igenom..

Hoppas ni har det underbart for det har jag!

Fight for this love

Lyssnar nu på sången Klara skickade till mig för många dagar sedan, men är aldrig inne på spotify så såg det inte förrän nu. Så fight fot this love är så rätt! Vår vänskap överlever 10 månader med ett stort hav emellan. Jag vet det!
Nu ska jag lyssna på the Kooks nya album, äntligen!!

Jag vet att jag suger på att uppdatera, och har inte gjort det på en vecka.. Så nu ska jag försöka sammanfatta vad som hänt i mitt liv den vecka ni missat!

Fredag: Efter skolan hade vi träning, men jag och Gina hade sprungit 3 miles redan på vår fitnes P.E. så vi var inte med. För på fredagar pringer vi bara 2 miles eftersom det är meet dagen efter och vi ville inte trötta ut oss. Istället gjorde vi No Bones-dansen och liknande! Sen bar det av till Pasta Party och såklart serverades mycket god mat! Köttbullar, pasta, lasange, vitlöksbröd, sallad och sen brownies till efterrätt! Efter maten spelade vi någon spelgrej som var kul och sen bar det av därifrån. Jag Sierra och Gina umgicks en stund innan vi åkte hem för att sova. Tidigt eftersom klokan ställdes på 7.30 och sömn behövs alltid!

Lördag: Vaknade som sagt upp 7.30, åt frukost, klädde på mig tävlingkläderna och sedan bar det av mot meetet! Det var hemma den här gången så fick lite sovmorgon i alla fall.
Meetet gick helt okej, jag kom 26 av 75 så närmare toppen än botten! Kände dock att jag hade krafter kvar när jag var klar vilket sög, men det hade inte så stor betydelse! Vårt lag vann i alla fall! Man samlar poäng tillsammans som räknas ihop och vårt lag var tillsammans bäst! Kan bero på att två i vårt lag kom 2a och 3a.
Efter meetet åkte jag och Lori till någon speciell affär och handlade mat och sånt. Typ en timme i väg för att köpa billig mat, då undrar jag om det inte blir dyrare med bensinen? Men tydligen inte..
På kvällen umgicks jag med värdfamiljen. Skulle åkte till Springfiled och ätit men det blev inställt på grund av bröllop och tidigare utbytesstudenter.Alla tjejer i laget efter meetet!

Söndag: Lori väckte mig 8.30 och det var dags för storstädning! Underbart att bli väckt och ännu bättre när det är för att städa! Men det gick förvånandsvärt fort, dels för att stora delar av jobbet gick ut på att hon visade mig hur jag skulle göra.. Nästa gång får jag göra det själv dock.
På eftermiddagen hade vi en orientation och alla utbytesstudenter med värdfamilj i området kom hit. Vi åt massa mat och sedan snackade vi utbytesstudenter med Lori och Stacy medan värdfamiljerna pratade med Jeff. Det var om allt möjligt, skolan, värdfamiljen, regler osv. Det var väl inte det roligaste, men helt okej!
På kvällen bar det av till Flickerball practice, och jag antar att ni inte har en aning om vad det är.. Veckan innan homecoming är det spirit week och varje dag ska man klä ut sig till något. På fredagn slutar vi 11.30, vi har pepprally(ingen aning hur det stavas), plus att tjejerna spelar flickerball! Det är basket fast med en fotboll(amerikans såklart). Inte det lättaste kan jag säga, speciellt inte för någon som typ aldrig hållt i en fotboll eller spelat basket. Men det var riktigt kul! Vi blev tränade av några fotbollsspelare som låtsades vara tuffa coacher och har nu strickta order att jag inte får snacka med juniors för det är dem vi möter och vi måste tydligen vinna... Vi får väl se hur det går, men ska bli riktigt kul att testa i alla fall!

Måndag: Idag hände inget speciellt mer än träning.. Hade simning i fitness P.E. sen riktigt jobbigt träning med Cross country och efter det Zumba med Lori. Kom hem typ 7.30 pm, sen åt jag och duschade så jag hoppas ni förstår varför jag inte har tid att skriva så ofta. Vill heller inte vara asocial mot min värdfamilj och sitta vid datorn.

Tisdag: Skoladag som vanligt och inget speciellt hände. Men träningen var lite annorlunda! Vi hade först uppvärmning 2 miles och det var mördande varmt, vi trodde också att vi skulle ha long run today så vi var inte speciellt glada. Efter det sa Coach bara att vi skulle följa efter, vilket skrämde oss lite. Speciellt mig eftersom jag hatar att inte veta hur långt jag har kvar. Men efter cirka 200 meter stannade han utanför DQ, vilket är en snabbmatskedja, och han sa att det var dags för glass! Så han bjöd på glass, vilket var otroligt gott och sedan gick vi tillbaka till skolan och så var träningen över! Helt okej måste jag säga, inget att klaga över alls!
Efter träningen blev det att äta i stan med Gina och hennes värdmamma(min värdmammas syster) innan det bar av hemmåt.

Onsdag: Vid lunchen idag fick man rösta på de 5 killar och 5 tjejer men ville skulle vara med och tävla om att bli Homecoming king and queen. Det var ju något nytt och annorlunda, men ganska kul!
Regnade för typ andra dagen sedan jag kom hit och det var inte så varmt! Wohoo tänkte jag, men istället frös jag på träningen. Eller i alla fall när vi stod stilla, men hellre det än för varmt!
Efter träningen hämtade jag, Sierra och Gina upp Annie vid hennes jobb och så drog vi till Springfiled! Där väntade Olive Garden och Never Ending Pasta! Men får välja mellan vissa olika pastasorter och såser och så kan man beställa hur mycket man vill samtidigt som man får oändligt med sallad och breadsticks! Rekommenderas verkligen för MM vad gott det var! Kostade bara 9 dolla också. Eller juste, ni är ju i Sverige där det inte finns och äta ute är dyrt..
Det var i alla fall riktigt kul och vi sjöng, skrattade och hade det allmänt bra hela tiden!

Tosdag: aka idag! Tog skulfoto idag och för första gången log jag med tänderna.. Blev fail och inte alls fint, men det har ju inte så stor betydelse för det ska ju bara vara i en yearbook för alltid... Men för en gång skull var folk i alla fall finklädda istället för mysis eller träningskläder! Senior killarna hade slips och kjorta, som de dock tog av sig efter fotot med ändå, mycket stiligt!
Sen hade vi träning och blev long run idag istället.. Men var inte allt för jobbigt, vi hade bara 1 mile uppvärmning och sen några 100 meter snabbt innan det bar av för en 45 minuter springtur. Kunde varit mycket värre! Sen stack jag Sierra och Gina till subway innan vi åkte och solade. Yes ni hörde rätt, Nellie Haraldsson som inte kan bli solbränd testa att betala för att sola. Det var mycket skönt men som väntat hände inget utan är fortfarande samma gamla bleka jag!
Nu är jag hemma och borde göra engelska, men vill inte så skjuter nog upp det lite till. Hihi. Det här är ju mycket viktigare!

Det är nog allt viktigt som hänt mig denna veckan! Helgen består av pasta party, fotboll, meet, sleep over, flickerball practice och annat kul. Men detaljer får ni någon annan gång, för det är ganska svårt att veta för mig nu innan jag har upplevt det!

Men nu vet ni i alla fall att jag lever och har det bra! Vilket jag verkligen har! Lär känna nytt folk för varje dag som går och planer smids. Hihi. Och jag är så glad att jag tog denna chansen, för det här livet är ganska annorlunda - på gott och ont - och inte alla får uppleva två olika liv!

Nu ska jag börja lite på engelskan innan det är läggdags, måste gå upp så tidigt varje morgon så försöker att inte gå och lägga mig allt för sent.. Tror inte jag har något mer att berätta heller. Eller egentligen massa smågrejer som jag aldrig kommer ihåg när jag väl är sitter här och ska skriva dem. Så de är säkert inte speciellt viktiga!
Och nästa gång blir det nog ett videoinlägg för det går så mycket snabbare och är så mycket lättare!
Ska också lägga upp bilder på facebook från New Orleans och tiden här, men som sagt så har jag inte så mycket tid. Det är dock bra så ni borde vara glada för min skull! Men det kommer någon gång.

Godnatt och godmorgon Sverige!

Första gången som du ska hålla nån i handHär är en länk till en video iaf som ska fungera! Vet inte hur jag gör för att få den publicerad här, men hoppas det duger! Jag är ganska förkyld som ni kan höra och det uppskattas inte. Men hoppas på att det går över så snart som möjligt!

Njut nu att att se och höra mig! Och hoppas ni uppskattar det för det är så mycket mindre jobbigt att prata än att skriva en uppsatts!

Upptäckte att jag glömde skriva en titel också, men bi förstår väl ändå!

Godnatt gott folk!

Jag hoppas, jag drömmer att marken du går på, går sönder

Gjorde en video för er där jag berättade om min helg och så men kunde inte ladda upp den på youtube för den är tydligen för lång?!?! MED EN MINUT! Och orkar inte sitta och berätta allt igen så om någon vet hur jag kan göra för att klippa den eller ladda upp den via något annat så säg gärna till!

Annars får jag tyvärr göra er mycket besvikna. Men har den sparad iaf så på något sätt får det väl gå! Annars lovar jag att göra ett nytt försök imorgon och ställa klockan så att den passar!

Förlåt att jag gör er besvikna.. Men jag kan ju inte vara grym på allt! Plus, att den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge!Delar istället med mig av bild på hur glad jag skulle vart om det fungerat! Känner att det är mer uppmuntrande än en bild på hur sur jag är för att det inte gör det. Plus att min rubrik gör ett ganska bra jobb!

Yours are the sweetest eyes I've ever seen

Jag ska berätta om helgen vilket innehöll ganska mycket händelser faktiskt. Första amerikanska fotbollsmatchen, första tävlingen med Cross Countryn och sen camping! Men är lat och tänker inte srkiva om det. Plus att jag har hört önskemål om att få se mina läppar röras för att sedan höra min vackra röst igen. Så därför ska jag, hör och häpna, spela in ett vidoeinlägg! Denna händelsen ska äga rum imorgon efter träningen, vilket betyder att ni kommer få se den på onsdag. Det vill säga om den duger för att visas.. Men det märker vi imorgon och man ska ju alltid vara på att testa nya saker! Någon jag verkligen lärt mig här. Stort plus i kanten är ju att jag slipper sitta och skriva i en evighet!

Så imorgon börjar skolan igen efter långhelgen och det ska bli kul att se folket och röra på sig igen! Suttit alldeles för still nu i två dagar och mina ben klarar det inte mycket längre! Annars händer det nog inget speciellt.

Som sagt, vänta med spänning för att få höra mig prata och se mig igen! Samt vad som hände i helgen såklart, inte lika kul men ändå!

Godnatt/morgon så ses vi snart igen!I brist på annat får ni här en cambild för att göra inlägget lite roligare. Vet inte varför, men bilder har alltid den effekten.

Life is not a race

Nu kommer det jag vet ni har längtat efter! My trip to New Orleans! Ska försöka få med allt som hände och så, men man vet ju aldrig om mitt minne sviker eller inte! Och förvänta er inte för mycket för den var inte SÅ intressant! Inga galna college partyn eller liknande, för som utbytesstudent är det ju strikt förbjudet!

Det började med att vi gick upp tidigt onsdag morgon för att åka första halvan av resan. Det mindre roliga var dock att jag var tvungen att sova i soffan för precis innan jag skulle gå och lägga mig upptäckte jag att det var katt spya i min säng. Helt underbart! Sen bar det av, 6 timmar i en bil. Woho! Men det var inga problem! Sov mesta delen så tiden gick fort och det var skönt! Varje gång jag vaknade upp retade de mig dock, dels för att jag pratar i sömnen och dels för att jag sover så otroligt mycket.. Men jag klagar inte över det!
På vägen stannade vi på en cool restaurang! Det var god mat och så, men medan man åt gick de som jobbade runt och bjöd på andra smårätter! Innan vi fick maten åt jag min favorit; hot rolls! Mmm vad gott det var! Det är varmt typ bröd som man tar smör på och så smälter det och smakar helt underbart. Det roliga var också att det kastades över hela restaurangen. Men sträckte upp handen när killen ropade ut om någon ville ha så kastade han en till en även om man var på andra sidan rummet! Och självklart lyckades jag fånga alla mina!
Sen åkte vi vidare, stannade på någon outlet och jag köpte lite grejer innan vi körde mot slutdestinationen som var ett hotell i Mississippi. I hotellet fanns ett Casino som Lori spelade på, gick dock inget vidare..
Under dagen lyckades jag också samla på mig några nya delstater så som Missouri, Arkansas, Tennessee och självklart Mississippi! Om man räknar med Lousiana som New Orleans ligger i har jag nu vart i 9 delstater!

Sen var det andra dagen och vårt mål; Tulane University New Orleans! Bilen gick 6 am och den resan var typ samma som den andra, sov för det mesta så inga problem!
Första intrycket när vi klev ut ur bilen var värmen, it was like hitting a wall! Campuset är så otroligt vackert! Man gick längs huvudgatan och det var bara helt fantastiskt! Byggnaderna var så vackra och allt var bara så fint. Deras fittnes center! Jag ville bara träna och aldrig sluta! Det var typ lika stort som Holavedskolan! Flera våningar och olika rum beroende på vad man ville träna. Ett för tyngdlyfting och de hade alla maskiner man kan önska. Ett för cyklar och löparsaker... De hade flera squash rum, basketball field, utepool, innepool, soccer field och mer jag inte kunde se. Det var så underbart bara!
Sedan, i värmen, bar vi in alla Tuckers grejer till hans lägenhet. Inte det roligaste kan jag säga, eller det torraste.. Men han bor riktigt fint i en helt nybyggd building!
På kvällen gick vi ut och åt med Tuckers flickvän och hans rumskompis på någon cool restaurang och jag åt för första gången amerikanska pancakes! Inget att klaga på där!
Jag sov med Tuckers flickvän och hennes rumskompisar så jag fick iaf en säng! De var jättesnälla och pratade och skrattade mycket!

Föredrar också College-killar för de ser mycket bättre ut. Och alla var så trevliga och log och hälsade och så! Det var också kul för vart man än gick trodde folk att jag var college student och frågade vad jag tyckte om nya byggnaden, och massa annat! Efter ett tag struntade jag i att berätta att jag inte gick här för det var smidigast. Hihi.

Nu kommer vi till första heldagen i New Orleans! Jag, Lori, Jeff och Philipp åkte in till stan för att kolla på saker etc! Och jag är alldeles för lat för att beskriva alla intryck och nya saker så jag ska bara berätta om det viktigatse.
Detta var den varmaste dagen, 107 grader!! För er svenskar som inte är varan. 107-32= 75. 75/1.8= nästan 42!! Förstår ni hur varmt det är att gå i den värmen?! Men jag kanske inte borde klaga för enligt mina källor har ni det kallt och regnigt hemma. Mohaha.
Aja, vi började med French Market vilker verkligen kändes utomlands med alla b-grejer och prutabara priser! Köpte dock inget där.. Men var mycket kul att se alla grejer! Och ångrar lite att jag inte köpte att par brills..
Nästa destination var en julbutik! Och oj vilken julkänsla man fick i den stekhela sommaren! Hela butiken var julinredd och de hade alla julsaker man kan önska, helt otroligt! Började längta till julen.. Mindre än 4 månader kvar!
Sedan var det swamp tour! Vilket är att man åker på en båt, med en guide på en "sjö" i ett träskliknande ställe. Kanske inte låter så kul, men det roliga var att vattnet var fyllt av alligatorer som tydligen älskar marshmallows. Varje gång vi såg en slängde guiden i några så att de skulle stanna och vi kunde ta kort. Så nu har jag både sett och ätit alligator! Känner mig hyffsat cool!Efter det gick vi till någon stor gammal kyrka och sedan vidare till Bourbon Street. Tydligen feststället utan klass och det märktes! Barerna var redan öppna och det luktade som en blandning av alkohol, spya och urin. Mycket trevligt!
Efter det bar det av till River Walk där det var shopping. Men köpte inget för är ekonomisk!
På kvällen åkte jag och 12 andra personer, de okända är mest Tuckers college vänner, till en restaurang för att äta mycket god mat och vara allmänt sociala! Alltid lika fint med nytt folk! Läggdags nästa!

Nu är det lördag, vilket betyder sista dagen innan hemfärd! Började med att jag och Philipp tog en promenad till Lori och Jeffs hotell klockan 8 på morgonen och redan då var det alldeles för varmt ute.. Därifrån åkte vi Street Car, vilket är spårvagn, in till staden. Denna dag blev det häst och vagn-tur med guide! Det var intressant och guiden var en otroligt skön person vilket gjorde allt bättre.
Sen var det en mall och äntligen köpte jag något! Tre t-shirts för under 100 kronor, ganska nöjd över min insatts! Senare köpte jag en Tulane-hoodie som var lite dyrare men inte som i Sverige! Älskar att alla kläder och liknande är så otroligt mycket billigare!
Denna kväll blev det bara "Illinoiarna" och Tuckers flickvän på middagen, lite som ett adjö innan de/vi måste säga hejdå till honom för de tre kommande månaderna. Som jag vet av erfarenhet alltid är jobbigt..
När vi kom tillbaka blev det film och sådant mys innan läggdags och ställa klockan på 6! Försökte dock vara uppe så länge som möjlgt för att öka mina chanser att sova mestadels dagen efter.

Nu är sista dagen och bilresa som gäller! Vi åkte 7 am och var framme 8 pm! Det inkluderar dock stanna för att tanka och äta så vi satt inte i en bil 13 timmar i rad.
Och självklart, ett geni som man är, funkade min plan utomordentligt! Sov nästan konstant de 6 första timmarna så de bara flög förbi.. De andra sex gick också förvånandsvärt bra, det var inte jobbigt alls! Sov från och till, annars kollade jag på landskapen som flashade förbi utanför föntret, åt eller var social!

Och det är nog min resa otroligt sammanfattat! Orkar inte beskriva allt vi gjorde som sagt, heller inte alla känslor och intryck. Dels för att jag vill hålla vissa för mig själv, och dels för att jag är alldeles för lat.

Jag vet att detta är ännu ett otroligt långt inlägg, men jag hoppas att det duger. För borde egentligen plugga till ett test som jag har och jag kan ingenting för jag fattar inte orden. J'vla psychology och alla dess termer.. Men vi får se hur det går! American history blir nog a piece of cake!

Så vad som har hänt denna vecka är nog inget speciellt.. Gått i skolan såklart, sen har jag tränat och umgåtts med vänner! Idag var dock träningen inställd på grund av värmen vilket var mycket underbart! Hade nog dött annars, det var över 100 grader, och matten får ni göra själva denna gången!

Imorgon ska jag på min första american football game!! I'm so excited! Uppleva äkta school spitit och bara skrika galet! För känner verkligen att det skulle vara skönt! Morgondagen är faktiskt fullspäckad. Efter skolan är det som vanligt träning, sen bär det av till Mackenzie för Pasta Party! Det är något vi har i cross countryn innan ett meet! För på lördag har jag mitt första!!! Kommer vara så otroligt nervös innan.. Plus att det ska vara galet varmt.. Men det ska också vara en av de lättaste banorna utan mycket backar vilket känns bra att börja med! Direkt efter pasta partyt åker vi till fotbollen.
Helgen ska också tillbringas i en husvagn på en camping! Det är troligen väldigt nära eftersom vi åker dit efter matchen, sover där, åker till meetet på lördag, sen tillbaka och stanna tills måndag! För jag är ledig då på grund av att det är Labor Day, wohoo! Det ska bli kul att uppleva det för de har en big ass husvagn! Och alltid kul att hitta på något.

Måste också tillägga att jag tyvärr inte kan ha lika mycket kontakt med mina vänner. Det är inte så att jag får hemlängtan. Men jag måste anpassa mig till det amerikanska livet och allt som hör till. Då finns det inte tid med att jag snackar med er där hemma lika mycket för då kommer jag fortfarande vara kvar i svenska livet. Och det är inte därför jag är här. Så bli inte förvånande eller ledsna om det dröjer ett tag innan jag svarar, det är därför och jag vet att ni förstår. Och jag vet att även om vi inte har så mycket kontakt under året är ni kvar när jag kommer hem! För jag älskar er och ni mig såklart. Hihi. Men det betyder ju inte aldrig. Bara inte lika ofta som nu.
Gäller dock inte mina föräldrar, vi har lagom med kontakt tycker jag och ska försöka hitta en tid då vi kan skypa!

Det var nog allt för denna gången. Ska försöka skriva oftare så att ni orkar läsa hela inäggen, jag lovar! Men nu ska jag sova, eller plugga lite innan, för måste ju vara pigg tills imorgon när allt spännande och roligt händer!

Godnatt alla underbara personer!


Avslutar med en bild också för att göra det lite roligare! Ni kan ju gissa varför det hänger massor med halsband i ett träd sådär och gör ingenting

50 first dates

Jag lovar att jag så snart som jag har tid ska beskriva min mycket braiga resa till New Orleans! Hur det gick att åka bil 12 timmar och hur det var att bo på campus! Det kommer snart också upp bilder på facebook! Just nu är det dock lite körigt med skola och cross counrty. Men ni kan ju hälsa Monica Hjort, om någon träffar henne, att det är en underbar stad och jag är säker på att hon skulle trivas! Maten är underbart för den som älskar sånt, och vad gillar inte Monkan att äta liksom?! Plus att det finns så mycket att se, och hon vill ju veta allt och all historia som staden innehåller skulle vara intressant för henne. Så om någon skulle hälsa det och att jag tänkte på henne när jag vandrade på gatorna vore mycket snällt!

Även att jag saknar mina fil och flingor har jag hittat en frukost som jag tycker om. Så ännu en gång längtar jag till morgondagen så att jag får äta igen! Inget slår dock min underbara perfekta frukost á la Nellie(och det är otroligt sorgligt att de inte har fil här...) Har också hittat en passande lunch som smakar mumma som jag bringa varje dag till skolan! Förvånande nog är det en slags macka! Ni kanske tycker att jag är konstig som tar med mig samma lunch varje dag, men det är sådan jag är! Hittar något och håller fast vid det tills jag får nog, tror dock det kommer ait ett tag denna gång förhoppningsvis! Orkar inte komma på något nytt jag måste fixa VARJE morgon...

Och vad som är planerat i framtiden och helgen kommer också snart. Förhoppningvis imorgon. Om jag har tid efter att ha pluggat till mina två tests. Varav ett innehåller massa ord som jag inte har en aning om vad de betyder vilket gör det ännu svårare att läsa sig.. Men hoppas på att "provet" är lätt, för tror det är multiply choise och man måste ju leva on the edge sometimes!

Vill också nämna att medan jag skriver detta sitter jag och kollar på 50 first dates och skrattar hysteriskt till scenen när hon springer efter killen och slår ner honom med ett baseballracket! Good times! Påminner mig också om mina underbara vänner Julia och Klara vilket gör den ännu bättre!

Men nu måste jag sova för ska upp imorgon och vill ju inte försova mig som jag gjorde idag! Godnatt folket, eller bör jag säga godmorgon?

RSS 2.0